Decalcifiere

Procedura de decalcifiere este o parte vitală pentru mentenanța aparatului de cafea, fiind o intervenție preventivă asupra espresorului. Decalcifierea previne defectarea timpurie și neregularitățile ce pot apărea din cauza depunerilor de calcar, mărește perioada de folosire și păstrează parametrii optimi a espresorului pentru mai mult timp. Este cu mult mai ieftina decât orice reparație a aparatului de cafea stricat din cauza calcarului.

De ce calcarul este inamicul Nr. 1 al espresorului?
Calcarul depus poate provoca înfundarea și deteriorarea aparatului de cafea. Orice apă folosită pentru prepararea unei băuturi conține minerale care se depun pe piesele espresorului, cu timpul acesta afectează componentele aparatului și acesta nu mai funcționează la parametri optimi, provocând și deteriorări ale aparatului, care ar putea fi ușor prevenite printr-o decalcifiere efectuată la timp.
 

Cât de importanta este decalcifierea sistematică?
Este vital pentru viata espresorului de efectuat decalcifierea sistematică. Apa conține minerale, care se depun pe piesele espressorului de cafea: boiler, furtune, garnituri etc. În timp espressorul începe sa nu mai funcționeze la parametri optimi: nu mai încălzește apa cum trebuie, debitul este mult mai mic, cafeaua nu mai are gust, curge apa din espressor sau chiar nu mai funcționează.
Este necesar de setat duritatea apei folosite în configurația espresorului, astfel acesta va semnala când este necesară procedura de decalcifiere. În cazul în care o astfel de opțiune nu este disponibilă, este necesar de configurat perioada de decalcifiere manual, aceasta fiind într-o strânsă relație cu duritatea apei folosite pentru preparare și numărul de cafele preparate.
În cazul în care nu sunteți siguri dacă aparatul vostru are nevoie de decalcifiere, sau cum să o efectuați de sine stătător, vă puteți alege un pachet de mentenanță a aparatului și noi o să avem grijă să-l păstrăm mereu la condițiile optime.
La fel vă puteți adresa specialiștilor noștri dacă ați ales să efectuați decalcifiere în condiții casnice și întâmpinați greutăți, iar noi o să vă consultăm absolut gratuit.

 

Ce presupune procesul de decalcifiere?
Decalcifierea presupune înlăturarea depunerilor de calcar de pe piesele interioare ale espresorului.
Curățind aparatul de depuneri de calciu, noi curățim întreg sistem hidraulic, ceea ce este valabil pentru majoritatea aparatelor de uz casnic, aparatele mai avansate necesită o procedură specială, fiind necesară desfacerea aparatelor și decalcifierea pieselor acestuia. Procedurile pe care le prestam includ decalcifiere cazan, schimbătoare de căldură, elemente de încălzire și decalcifiere grup.

 

Ce soluții alegem, oțetul sau produs specializat?
Folosirea oțetului este răspândită pe larg în condiții casnice și pentru detartrarea diverselor electrocasnice, însă atenție, folosirea oțetului pentru decalcifierea espresorului poate deteriora componentele interioare a espresorului precum și influența gustul cafelei preparate pentru mult timp înainte. Este absolut necesar să folosiți soluții specializate, alegerea cărora este la discreția dumneavoastră, însă folosirea oțetului și a altor chimicale sunt periculoase pentru sănătate, iar espresorul o să sfârșească eventual într-un service cu necesitatea reparației, sau chiar va trebuie să fie înlocuit.
Luați în calcul faptul că o soluție specializată pentru decalcifierea espresorului este mult mai ieftină decât o reparație a espresorului, sau chiar decât un espresor nou.

 

Cât te costă decalcifierea?
Prețul procedurii de decalcifiere depinde de tipul de aparat de cafea, pentru unele tipuri de espresoare procedura este mai sofisticată, fiind necesară desfacerea aparatului propriu zis. Pentru a afla prețul exact, este necesar să luați legătura cu unul dintre specialiștii noștri, care o să vă ghideze în legătura cu prețul pentru procedura de decalcifiere potrivită aparatului dumneavoastră.
 

Cât durează o procedura de decalcifiere?
Procedura de decalcifiere este o procedură rapidă, în cazul că este efectuată la timp, însă în unele cazuri procesul poate dura mai mult timp. Pentru a vă asigura că o să primiți aparatul la timp, vă sugerăm să efectuați o programare, astfel o să vă asigurați că o să primiți aparatul într-un termen stabilit.
 

Care sunt avantajele decalcifierii?
Decalcifierea nu este o opțiune, este o necesitate pentru espresor.
În cazul în care dorești să ai un espresor funcțional, ce prepară o cafea delicioasă și nu-ți oferă surprize neplăcute, toate acestea sunt efectele unei decalcifieri programate. La fel aparatul își extinde viața și sunt prevenite multe reparații, care te pot arde la buzunar.
Dacă ai grijă de espresorul tău corespunzător, atunci și el va avea grijă să te bucure cu o cafea deosebită în fiecare dimineață.


Dacă nu ești sigur cum să faci corect decalcifierea, nu ai timp sau cunoștințele necesare, atunci lasă grija mentenanței espresorului tău în mâinile specialiștilor Cofirem Center pentru a obține un proces executat calitativ și la timp.
Poți lăsa o cerere mai jos sau să ne contactezi telefonic pentru o programare sau consultație gratuită.

Cere o consultație